Blog

Cateva avantaje ale inscrierii unui magazin online in comparatoarele de preturi

De ce ti-e util tie, ca proprietar al unui nou magazin online, sa-ti publici produsele pe comparatoarele de preturi ?

1. pentru ca ele au un trafic pe care tu (inca) nu-l ai. Ele expun oferta ta unui mare numar de utilizatori proprii, care folosesc sistematic serviciile de cautare ale comparatorului pentru a gasi ce-i intereseaza. Un asemenea public se construieste cu promovare si timp.

2. pentru ca ele investesc constant timp si efort in optimizarea regasirii informatiei in motoarele de cautare, ceea ce le sporeste traficul si mai mult.

3. pentru ca ele iti dau posibilitatea sa arati cat de competitive sunt preturile tale in comparatie cu alte magazine online care distribuie produse similare.
Daca preturile tale sunt mai mici, traficul se va redirecta spre magazinul tau in detrimentul altor magazine, deci vei avea o crestere de trafic care va impulsiona, chiar si indirect, vanzarile

Daca preturile tale sunt mai mari, macar e bine sa afli din timp asta, nu-i asa ?
Poti repede sa iei masuri corective si sa ajustezi preturile, bineinteles, daca raportul pret/calitate iti permite.

Daca preturile tale raman mari in mod justificat,

  • probabil ca ele au o calitate in plus (garantie mai mare, consum mai mic, etc), din punct de vedere functional sau estetic, fata de produsele concurente.
  • sau probabil ca au o componenta adaugata care le ofera un plus de functionalitate sau stabilitate in utilizare

In cazul asta e bine sa le distantezi de produsele similare prezente in comparatorul de preturi folosind denumiri mai detaliate

Mai concret, distribui in magazinul tau online proiectoare cu led de 10W la 100 ron.
Nu ai prea multe comenzi la ele deci decizi sa le inscrii intr-un comparator de preturi, unde observi ca si altii distribuie proiectoare, tot cu led, tot de 10w, insa la 50 ron.
Compari produsul tau cu concurenta si iti dai seama ca al tau are in plus si senzor de miscare in asa fel incat iluminatul sa se activeze de exemplu, cand cineva traverseaza o alee sau o curte.
Pentru a sublinia avantajul produsului tau, ii dai o denumire mai exacta "Proiector cu led si senzor", il publici pe comparatoarele de produse separat de concurenta, cu pretul care tie ti se pare justificat. Iar utilizatorii vor face diferenta.

4. pentru ca iti aduc utilizatori care cauta activ produse ca ale tale deci care, odata ajunsi pe site-ul tau sunt mai informati si mai decisi sa cumpere.

5. chiar si pentri utilizatorii care navigheaza din simpla curiozitate pe comparatorul de produse, simplul fapt ca oferta ta (si brandul tau) sunt vizibile reprezinta o publicitate deloc de neglijat, care pe termen lung, iti creste indirect vanzarile online.

6. pentru ca sunt sursa unui mare numar de link-uri externe care fac referinta la magazinul tau (backlinks) - de altfel, cu cat mai multe produse publici in comparatorul de pret, cu atat mai multe link-uri externe vei obtine.

Pe baza lor, motoarele de cautare calculeaza relevanta unuia sau altuia dintre cuvintele cheie preferate de tine si deci, magazinul tau online va apare mai bine plasat in paginile de rezultate.

 Comentarii la Cateva avantaje ale inscrierii unui magazin online in comparatoarele de preturi

Comenteaza pe blog
Nume (necesar)
Website